maanantai 16. marraskuuta 2009

Punk revival

Viikonloppuna järjestettiin jo toinen Punk Revival-iltama Hiekkaharjun nuorisotalolla. Tosin tällä kertaa se järjestettiin Rockin' Hours iltojen alaisena.

Tällä kertaa iltaman järjestäminen ei onnistunut aivan ongelmitta. Muutamaa viikkoa ennen keikkaa Grein Anatomia perui tulonsa, mutta heitä paikkaamaan saatiin onneksi the hurmos. Juuri ennen keikkaa oli teknisiä ongelmia monitorien kanssa. Monitorit saatiin onneksi kuntoon ja lavalla pystyi loppujen lopuksi kuulemaan oman soittonsa.

Tämän kertainen Punk Revival-iltama oli siitä mielenkiintoinen, koska siellä hyvästeltiin Un Laki ja SinnerSixtySix. Bändit olivat päättäneet lopettaa toimintansa ja ajattelivat ettei tuttujen järkkäämää Punk Revival-iltamaa parempaa tilaisuutta olisi. Suurelle yleisölle nämä bändit eivät ole tuttuja, mutta tietylle pienelle skenelle suuria vaikuttajia. Lavalla nähtiin myös minun oman bändini Rajakahakan ensiesiintyminen ja lisäksi toinen oma bändini Bloodsucker Circus esiintyi toistamiseen iltamassa. Illan juontamisesta vastasi tuttuun tapaan Jonny.

Illan ensinmäinen esiintyjä oli Rajakahakka. Omasta mielestäni keikka oli täysi katastrofi! Ei ollu oikeen mitään tietoa mitä siellä lavalla tehtiin, mutta tehtiin kuitenkin. Meidän kitaristilla HC Berglundilla oli kivaa. Keikan jälkeen sain kuulla kehuja, jos niin voi sanoa. Mm. ettei tätä undergroudimmaksi voi enään päästä. Saavutus sekin.

Keikan jälkeen olin hetken backstagella ja juttelin ihmisten kanssa. Sitten oli vuorossa the hurmos. Bändi veti hyvän keikan ja Unicefin Käkimassaa oli loistava veto! Sovitettu sopivasti bändin kevyempään soittotyyliin. Bändin humoristiset biisit olivat makuuni. Keikan jälkeen bändi katosi jonnekkin enkä sen enempää päässyt heidän kanssaan juttelemaan.

Seuraavaksi esiintyi yksi illan ehkä odotetuimmista bändeistä, Un Laki. Bändin nimi viittaa heidän huonoon tuuriinsa jota heillä on matkan varrella ollut. Vaikeuksista huolimatta bändi pääsi vielä vetämään kunniakkaasti ehkä parhaan keikkansa! Ainakin mitä allekirjoittanut on nähnyt. Joku taisi keikalla sanoa että Un Laki on paras punkbändi 2000-luvulla ja jos ei nyt maailman paras, niin ainakin Vantaan paras punkbändi 2000-luvulla. Katsoin bändin keikkaa lumoutuneena. Bändin jäsenistä näki kuinka hauskalta heistä tuntui soittaa vielä kerran yhdessä ja kemia bändin välillä toimi moitteettomasti. Yleisö osasi lähes kaikkien biisien sanat ulkoa ja lauloi mukana, joka nosti keikan tunnelmaa entisestään. Un Laki lopetti settinsä hyvin osuvalla biisillään "Lähetään menee". Onneksi kaikki ei pääty tähän. Ville ja Ari vaikuttavat nykyään Troubled Youth nimisessä bändissä. Joten saamme varmasti kuulla heistä vielä tulevaisuudessakin.

Un Lakin jälkeen lavalle astui toinen bändini Bloodsucker Circus. Keikka meni vauhdikkaasti ja yleisö oli hyvin mukana. Vedimme tuotantomme punk tyylisimmät biisit ja mukaan mahtui rock'n'roll biisi "Angel" jonka spiikissä viittasimme 70-luvulla vallinneeseen vastakkainasetteluun punkkareiden ja diinien välillä. Me emme ole niin välittäneet genreistä ja sen takia soitimme vähän rock'n'rollia punk-iltamassa. Ex-laulajamme Jonny tuli toistamiseen esittämään meidän kanssamme biisin "Wasted Generation" ja yllätimme yleisön lopettamalla settimme "My Heart Will Go On" vetoon, vähän punkimpaan sellaiseen. Yleisöstä näkyi epäuskovia ilmeitä, kun sanoimme soittavamme tämän Celine Dionin tunnetun kappaleen. Kiitos hyvälle yleisölle!

Illan viimeinen esiintyjä oli SinnerSixtySix. Bändi oli vuoden kestäneen toimintansa aikana tehnyt paljon keikkoja, nauhoittanut Let It Go With Rock N' Roll demon ja muutamia muitakin biisejä. Bändin live vetoja pitäisi kyllä julkaista jossain. SinnerSixtySix hajosi kuitenkin kesällä 2009 erimeilisyyksiin ja riitoihin. Heillä oli vielä sovittuna kaksi keikkaa syksylle ja päättivät soittaa keikat joista viimeinen oli Punk Revival-iltaman keikka. Bändi aloitti keikkansa "Scars" nimisellä biisillään joka nosti heti tunnelman kattoon! Sitä seurasi "No Doubt" joka on biisinä bändin parasta antia. Keikan avaus oli pelkkää hittiputkea. En olisi uskonut että bändi ei ole soittanut 3 kuukauteen yhdessä, ellei bändin jäsenet olisi sitä minulle sanonut ja muutenkaan bändi ei hajoamisensa jälkeen ollut treenannut aktiivisesti yhdessä. Bändin soitto kuulosti kuitenkin todella hyvältä! Yleisö sai vähän levähtää pomppimiselta "Hard to Get" slovarin aikana, muutamia sytkäreitä sytytettiin ja kertosäkeen aikana yleisö ryhtyi yhteislauluun bändin kanssa. "Sweet Street Doll" biisin aikana hyppäsin lavalle laulamaan. Sehän oli jo tullut aivan tavaksi, mutta nyt melkein koko yleisö tuli lavalle laulamaan ja rääkymään mikkeihin. Se oli kyllä hauskaa hypetystä! Ilta päättyi "Fucking Rebel" biisiin, raakaan punk rykäisyyn. Porukka pogosi ja heilui koko keikan ajan ja lauloi mukana, mahtava meno oli päällä koko keikan ajan, niin yleisössä kuin lavallakin. Tämä oli kyllä yksi parhaimmista keikoista mitä olen tältä bändiltä nähnyt.
Olipa taas ilta. Backstage oli nuorisotalon ylekerrassa jossa oli jonkunlainen studion raakile. Siellä oli sitten kaikki soittimet esillä ja aina siellä joku bändi soitti jotain, kun oli vähänkin aikaa. Väkeä saapui iltamaan taas kiitettävän paljon. Yleisössä oli paljon tuttuja ja oltiin taas kerran siskoja ja veljiä!

Kiitos kaikille paikalla olleille!

3 kommenttia:

  1. Ihan hyvä tää on mut jokin mua sun kirjotustyylissä ärsyttää välillä ;(

    VastaaPoista
  2. Kuva on hauska.. et oo taas kertonu mulle mistää mitää.. et on tollanen hauska kuva ja sit tota tosta Ex-laulajastanne ois voinu mainita myös et se teki vähän juontajan hommia. lisäks 'Heart' eikä 'Hearth'

    VastaaPoista