torstai 17. joulukuuta 2009

Christmas is all around

Jouluun ei ole enään pitkä aika joten alkaa olla jo aika joulufiilikset! Onneksi saatiin lunta tänä jouluna. Tänään ulkona oli mahtavan näköistä. En ole aikoihin ehtinyt olemattomilta kiireiltäni kirjoittaa blogiani vaikka, niin on ollut tarkoitus. Laiminlyöntini täytynee nyt siis paikata. Kaikkea on ehtinyt tapahtua viime blogimerkinnän kirjoittamiseta, enkä varmaan kaikkea muista kirjoittaa, mutta mitäs pienistä. Vuosi on taas mennyt nopeasti enkä tajua, miten nämä vuodet voivat mennä joka vuosi vain nopeammin. Tai siltä se ainakin tuntuu... Keikkoilla on tullu käytyä ja niitä on tullut soitettua omien bändien kanssa, voisi tehä jonkun blogimerkinnän tässä ja tehdä tiivistelmän koko vuoden tapahtumista!

Sitä ennen pieni katsaus bändeihin joita olen tässä lähiaikoina nähnyt.

27.11 soitin Bloodsucker Circus bändini kanssa Pohjois-Haagan nuorisokahvilassa. Jäimme keikan jälkeen pienelle tauolle. Samalla keikalla meidän kanssamme soitti Tampereen ylpeys Alleycats! Olin kerran aikasemmin jo nähnyt Alleycatsin keikan ja se vakuutti minut heti. Hienoa kuulla tänäpäivänä blues pohjaista rokkia ja vieläpä taitavasti soitettuna! Tällä kertaa Alleycats veti huumorillisen keikan, rumpali putosi lavalta ja välispiikit olivat välillä levottoman oloisia. Bändi soundasi kuitenkin todella hyvältä ja pienistä kömmähdyksistä huolimatta keikka oli loistava! Bändin energinen live-esiintyminen on mahtavaa katsottavaa ja biisit... ne on aivan mahtavia!

4.12 olin taas menossa Pohjois-Haagan nuorisokahvilaan keikkaa katsomaan. Matkallani sinne joku oli hypännyt junan alle ja junaa sai venata yli puolituntia ja juna seisoi Ilmalan asemalla varmaan 15min. Pääsin kuitenkin keikkapaikalle ja BadAss Democracy oli ehtinyt jo aloittaa settinsä. Setin aikana yleisöön tarjoiltiin pipareita! Jotain se bändi siellä lavalla väsäs, se oli varma. Jossain vaiheessa bändi sanoi soittavansa Ramonesia ja rumpali tuli laulamaan. Olin aivan varma että taas tätä Blitzkrieg Bopia saa kulla, mutta ei! Sieltä pamahtikin "I Just Want to Have Something to Do"! Siinä oli jytää, pomppasin ystäväni Arin kanssa lavalle laulamaan. Siinä se sitten meni ja seuraavaksi oli Trouble Youthin vuoro! Bändin soitti suoraviivaista rokkia tiiviisti ilman suurempia taukoja. Mieleen jäi parhaiten basistin (Ville) älyttömän tyylikäs lavakarisma! Vaikka hän ei lavalla paljoa liikkunutkaan, siinä vain oli sitä jotain. Bändin biisit olivat minulle jo osittain tuttuja ja soittoa oli kiva kuunnella. Laulajakitaristi (Ari) moneen otteeseen kehotti minua laulamaan mukana. Anteeksi passiivinen osallistumiseni. Trouble Youthin jälkeen soitti Red Carpet Mistreat! Tätä oli odotettu ja bändin jätkät olivat kehuskelleet että nyt tulee tiukkaa kamaa. Bändin soitossa oli ammattimaista otetta ja biisit olivat hyvin sovitettuja. Laulajan (Dewey Danger) persoonallinen lauluääni oli omiaan varastamaan koko shown. Bändin jätkillä on jo ennestään paljon bändikokemusta, bändin jäsenet ovat vaikuttaneet mm. Bloodsucker Circus ja Freakin' Acess nimisissä yhtyeissä. Kokemuksen huomasi itsevarmasta lavaesiintymisestä ja soitosta. Keikka oli kokonaisuudessaan todella hyvä esikoiskeikka! Lisää on varmasti tulossa ja tästä bändistä kuullaan vielä. Bändiltä puuttuu komppikitaristi, että jos pesti kiinnostaa niin kannattaa ottaa bändin jätkiin yhteyttä. Keikan jälkeen lähdin kaverini Jonnyn kanssa suunnitamaan joukkoliikennettä hyödyntäen kotiin päin, kiitos illasta kaikille oli hauskaa ja linja-autossa on tunnelmaa!

Arabian Punk House oli sitten seuraavaksi... Tilaisuudessa nähtiin vuonna 2006 perustetun The Punkk nimisen bändin ensinmäinen keikka. Olin juuri joskus bändin perustamisen aikoihin tutustunut bändiin ja ladannut biisit mikseristä. Bändin humoristiset tekstit olivat kivaa kuuneltavaa ja ne jäivät päähän moneksi vuodeksi vaikka bändi itsessään unohtui. En meinannut uskoa lukiessani että The Punkk soittaa Punk Housessa. No ei se melkeen totta ollutkaan, koska bändi näytti ottavansa keikan läppänä ja niinhän se sen otti. Biisit menivät ja olivat hauskoja jee! Nii ja sit siel soitti Rajakahakka, josta kukaan ei pitäny. Aika karuu. Kiitti Pyhille Paskanpuhujille joiden ansiosta keikka järkättiin!

Siinä kaikki.

Huomenna THE SOUNDS!!

PS.
Jos jollain ei ole vielä joululahja ideaa niin tässä olisi pari! Kentin uusin albumi "Röd" ja Editorsin uutukainen "In This Light and On This Evening". Siinä mielestäni syksyn ehdottomasti parhaimmat levyt ja varmasti hyvä valinta joululahjaksi tuttavalle, kaverille, tyttö- tai poikaystävälle joka tykkää kyseisistä yhtyeistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti