lauantai 11. syyskuuta 2010

Bedwetters, Nosturi.

Saavun Nosturiin puolituntia ennen kuin lämppärin kuuluisi aloittaa ja sali ammoittaa tyhjyyttään. Innokkaimmat fanit ovat täyttäneet lavan edustan ja baarin puolella on muutamia ihmisiä. Joku oksentaan jo tässä vaiheessa iltaa ja melkein järkkärin päälle. Viereeni istunut naishenkilö tiedustelee olenko tullut katsomaan Lapkoa ja sitähän minä olin tullut katsomaan. Pian käy ilmi että hän on tullut Virosta haastattelemaan virolaista Bedwettersiä joka on illan lämppäri. Keskustelumme kääntyy Bedwettersiin, itse en ollut kuullut bändistä tätä ennen (paitsi sen mitä ehdin ennen keikalle lähtöä kuunnella MySpace-sivulta). Harmittelenmme yleisön vähäisyyttä. Saan kuulla että Bedwetters on pienoisessa nosteessa Virossa. Bändi on ollut mm. Avril Lavignen ja Good Charlotten lämppärinä näiden Viron keikoilla.

Bedwetters aloittaa keikan räväkästi. Soitto tempaisee heti mukaansa. Bändiltä ei lavakarismaa puuttunut. Soittajat pomppivat ja heiluivat edestakaisin lavalla. Laulaja Joosep Järvesaar nostatti tunnelmaa välispiikeillään ja piti huolen että vähälukuinen yleisö oli koko keikan ajan menossa mukanan. Puolentunnin settiinsä Bedwetters mahdutti toinen toistaan parempia biisejä ja sen yhteissoitto on vuosien varrella hioitunut timantinkovaksi. Setistä löytyi myös Limp Bizkit cover Break Stuff. Bändin biisit eivät ole sitä perinteisintä pop punkia, vaan mukana on paljon metal ja ehkä vähän screamo vaikutteita. Raskaat kitarariffiit ja melodiset synataustat tuovat mielenkiintoista kontrastia bändin musiikkiin. Keikan jälkeen olisi jäänyt toivomaan vielä lisää. Ensimmäinen ajatus oli miten Lapko voisi yltää näin mahtavaan suoritukseen?

Eikä Lapko yltänytkään. Lapko oli vain puolet siitä Lapkosta minkä näin 3-vuotta sitten. Soitto oli vaisua ja Lapko onnistui saamaan yleisön mukaan vain muutamilla kappaleilla mm. Paranoid, A New Bohemia, I Shot the Seriff, All the Best Girls. Minne Lapko on kadottanut soittonsa aggressiivisuuden? Ainoa plussa mitä keikasta voi sanoa oli Ville Maljan Angus Young -tyylinen lavaesiintyminen. Se ei ole paljon ei.

10.09.2010 Nosturi, Helsinki.

2 kommenttia:

  1. JEsus fucking Christ. I translated all of it...and understood half of it. But I think u liked it!

    VastaaPoista