tiistai 6. heinäkuuta 2010

Täältä tulee Pyhät Tepot


Täältä tulee Pyhät Nuket... Siis Tepot. On Pyhien Teppojen debyyttijulkaisu. Allekirjoittaneelle bändin alkutaival tuli tutuksi mm. Sunnuntai (soittakaa poliisi), Oma kulta ja Kiasman alkolta kisahalliin demonauhoituksista jotka löytyivät Mikseristä joskus vuonna 2007. Demot saivat vääjäämättä hymyilemään ja biisejä tuli luukutettua ja laulettua kaikkialla. Suuremman yleisön tietoon bändi tuli YouTubessa itse tekemillään musiikkivideoilla (Kiasman alkolta kisahalliin ja Me Muutetaan Lontooseen) joilla se osallistui Voicen Garage Countdown kilpailuun. Eikä aikaakaan niin bändi otettiin Sonyn talliin.

No kukas tämä helvetin Teppo sitten on? Bändistä löytyy Sipe Sontaläjä, Elton Bolton Poppa, Niisku Makke, Gustavo Älytapio ja saksofonin varresta Hamid Hesupänttö, mutta ei yhtään Teppoa? Ei kovin loogista, mutta kaikelle löytyy selitys. Teppo (tunnettiin paremmin nimellä Théppo) on eräs kitaristi joka soitti aikoinaan Sipen ja Eltonin kanssa Mean Street nimisessä rockbändissä.

Kun tästä asiasta on päästy yli voidaan siirtyä itse levyyn. Sekoilevista jäsenistä koostuva yhtye on pistänyt mutkat entistäkin suoremmiksi pitkäsoitollaan. Demoilla biisit soivat rauhallisemmin, kuin levyllä mm. kappale Sunnuntai (soittakaa poliisi) on niin nopea ja hätäisä rykäisy, että sen letkeä ja iloinen demoversio ei pysy yhtään perässä. Monet vanhat kappaleet tuntuvat levyllä vain nopeasti purkkiin purkitetuilta tonnikaloilta. Suomirock, new wave ja pop raikuvat iloisesti levyllä, paikoitellen bändi yltää swengailevaan soittoon(Sähköshokkeja suviyössä). Kokonaisuudessaan levy on kuunneltavaa ja ohi korvien menevää. Muutaman kuuntelukerran jälkeen levyltä löytää omia jippojaan, mutta kaiholla jään muistelemaan alkuaikojen Teppoja. Kappaleiden aiheissa keskitytään sekoilemiseen, juomiseen ja miljöönä toimii Helsinki. Kappaleet kertovat bändin jäsenten elämästä ja elämäntavoista (Mä oon koditon, Kiasman alkolta kisahalliin, Täältä tulee Pyhät Tepot jne.). Levyn kohokohtia ovat ehdottomasti biisit: Seksikkäitä jätkiä, Katujen kingi, Mä oon koditon, Toivottomat tapaukset ja Punk heräsi henkiin, joista viimeiseksi mainitussa kuuluu Ratsian vaikutus. Biisi on kuin sekoitus Ratsian Täältä tulee yö ja Lontoon Skidit biiseistä. Kyllähän Sipen ääni paikoitellen muistuttaakin edesmennyttä Jyri Honkavaaraa.

Levy erottuu edukseen muusta kesän levytarjonnasta ja Pyhien Teppojen keikoilla on varmasti taattu meininki. Muutenkin levy sopii täydellisesti kesään ja sitä voi vaikka kuunnella yhdessä oman kullan kanssa bissen kera auringonlaskua katsoessa. Jos kaikki tämä on sinun mieleesi osta levy ja mene keikalle pällistelemään tätä kävelevää sirkusta.

http://www.myspace.com/tepotrokkaa

1 kommentti: